Zon Gerijpte Voeding

"Laat Voeding uw Medicijn zijn!" zei Hippocrates ooit.

 

Laten we eerlijk zijn, 90% van de producten in een gemiddelde supermarkt heeft eigenlijk weinig met voeding te maken. Het behoort tot de categorie "maagvulling", maar voedt helaas maar weinig.

Onze ouders kende nog de voeding van de seizoenen en als je daar goed over nadenkt had de natuur het eigenlijk geweldig met ons voor!

Echter nu we alles voor handen hebben, is het probleem caloriën ontstaan, voornamelijk teveel van...! Of teveel koolhydraten, teveel vet of zijn het nu teveel eiwitten?

We zien eigenlijk door de bomen het bos niet meer!

Ieder dieet behaalt z'n gelijk,  echter geen dieet is blijvend, omdat het vaak niet vol te houden is en omdat het vaak niets doet aan de oorzaak.

 

Heb ik de oplossing: geen idee, maar ik weet wel dat het anders moet.

Eén ding is zeker: sinds kort pas ik 5 regels toe waarvan de 1e zongerijpte voeding, voeding uit de volle grond, zo min mogelijk beïnvloedt en door de zon gerijpt!

 

Mijn energie neemt toe, mijn gewicht neemt af en mijn huid gaat er beter uitzien!  Dat is toch om blij van te worden!!

De Chinese geneeskunde leerde mij dat het gewoon prima is om  ongeveer 33% koolhydraten, 33% vet en 33% eiwit per dag te eten. 

Daar komt bij dat maximaal 3 maaltijden per dag helemaal prima zijn.  Ons spijsverteringsysteem is niet gemaakt om de hele dag "aan" te staan, dus rust tussen de maaltijden is prima. Zelfs vasten kan er voor zorgen dat er een goede reiniging in het darmenstelsel plaats vindt.

Hoe moeilijk het ook is, neem de verantwoording voor je eigen lichaam! Je hebt er maar één en moet er een heel leven in wonen!!